Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2021.04.23 - 16:15
 Onsdag, 25 augusti 2010 13:10 | skrivet av: Göran Lundin
Tillbaka till brottsplatsen
Idag har jag stökat undan allt akut, för ikväll åker jag till S:t Petersburg. Det är tre år sedan sist. Ganska fantastiskt egentligen: det var där allting började en gång - jag fick kontakt med en liten bokförläggare som tog sig an mina och kollegan Göran Buréns egna böcker. Ur det växte Ord&visor förlag fram. Av Sergej blev en storfräsare, som på kort tid byggde upp ett av Nordvästra Rysslands största och modernaste tryckerier. Själv blev jag författare till boken Entusiasternas väg - från Leningrad till S:t Petersburg, tillsammans med Erland Segerstedt (fotograf), Lina Petersson och Natalja Tolstaja.

Numera tryckeri vi nästan alla böcker i Lettland istället, men vänskapen med Ryssland och alla fantastiska människor där, består. Idag sysslar Sergej med fastighetsaffärer, men är fortsatt en nära vän, som känner den ryska karaktären ut i fingerspetsarna. Att få bo hemma hos honom och hans föräldrar är en sann glädje. Mamma Klava har tydligen laddat upp med mat. Hon tycker jag är för mager!

Sorgligt bara, att jag inte hann träffa Natalja Tolstaja en gång till. Min resa kommer för sent, hon dog tidigare i år. Nu bär jag i alla fall på visionen att skriva en roman om övergången från Leningrad till S:t Petersburg - en minst sagt turbulent tid, som jag är mycket väl förtrogen med. Synopsis är klart, det gäller bara att i tanken försöka flytta sig tillbaka c:a 20 år. Mycket har hänt i detta land, långt ifrån allt är bra. Men Ryssland är alltid Ryssland!


Svar av: Paulina 2016.06.27 - 11:48
Rudý posuve, my si tady naopak prave myslime, ze je tady stat pro lidi, ne naopak, pokud jste to nepilhopoc. Ale clovek by mel na druhou stranu pochopit, ze on sam neni jediny clovek na svete a to je presne vas problem. Opakuji, cim se zivite?